en

Wienermusik

Något som ligger trion varmt om hjärtat är den gamla café- och restaurangmusiken vars glansperiod räckte ända från slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet. Många är de jämtlänningar som haft tillfälle att till Trio Quintas vackra toner och en kopp kaffe drömma sig tillbaka till sin ungdoms stadshotell och den sköna salongsmusiken. Trion har även förnyat repertoaren genom att specialbeställa en del arrangemang av senare tiders favoritlåtar. De har också upptäckt tangomusikens magi – särskilt den argentinska tangon!

Klassisk repertoar

Trio Quinta arbetar gärna med musik av de stora, klassiska kompositörerna och har de senaste åren specialiserat sig på något så annorlunda som musik av kvinnliga tonsättare ”Damernas Värld”. Ett konsertprogram som vill l yfta fram några av de kvinnor som levt och verkat under skilda epoker samt berättaom deras förutsättningar för ett skapande liv, deras bekymmer och glädjeämnen.

I programmet ingår musik av bland annat Clara Schumann och Fanny Mendelssohn som representanter
för den romantiska epoken. Elfrida Andrées musik och intressanta levnadshistoria speglar sekelskiftets
Sverige och möjlig heterna (eller svårigheterna…) för en kvinna att verka som tonsättare och dirigent. Som exempel på vår tids ”kvinnliga” musik hör vi spännande ungerska tongångar av Erzsébet Szönyi och ett för Trio Quinta specialskrivet verk av Miriam
Rainsford från Tasmanien (Australien).