en

”Mödom, Mod och Morska Kvinns ”

I samarbete med sopranen Lena Moén framför Trio Quinta sedan 2015 ett program med fullt fokus på kvinnliga kompositörer genom musikhistorien. I konsertföreställningen varvas spännande musik från nu och då, med berättelser och iakttagelser kring de kvinnliga kompositörernas öde jämfört med de manligas. Konserten har väckt stor respons och blivit ett av trions mest omtyckta program. Fler tillfällen kommer under säsongen 17-18!

Argentinsk tango

2010 inledde trion ett spännande samarbete med den framstående bandoneonisten Juanjo Passo från Malmö. Det har lett till flera turneér i länet och även i hans hemstad Malmö.

TQ invigde Ovikenveckan 2015  tillsammans med Ovikens kammarorkester och Juanjo Passo som också hade med sej sitt eget band Tipica Tangarte. En bejublad konsert i den Argentinska tangons tecken!

”De Osagda Orden”

2014 skrev kompositören Urban Hedin verket ” De Osagda Orden” som TQ tillsammans med sopranen Lena Moén uruppförde i Bergs kyrka samma år. Verket bygger på fem bibliska kvinnors fiktiva brev som handlar om var och ens personliga dilemmor. Konserten har sedan dess gjorts på ett flertal ställen i länet och blivit mycket uppskattat.

Drömmar av silver, drömmar av guld

Foto: Anna Sivertsson

Trio Quinta satte hösten-09 igång ett fantastiskt lyckat samarbete med sopranen Angelika Lindahl som de kallade ”Drömmar av silver, drömmar av guld”.

Programmet riktar sig i första hand till äldre och består av de gamla pärlorna från första halvan av 1950-talet – schlagers och filmmusik i en vacker blandning, och en omfattande turné på äldreboenden genomfördes. Fler sådana planeras och programmet har även visat sig fungera ypperligt på bygdegårdar.

Trio Quinta åker Karlavagn!

Under januari-februari var TQ ute på en omfattande turné med SR P4-ankaret Kjell-Peder Johansson i Jämtlands län. Programmet gjorde enorm succé i bygdegårdarna och publiken fick både gråta och framför allt skratta till Kjell-Peders berättelser och monologer samt trions vackra musik. Visor, tangos, 50-talsrock och mycket mer. Programmet är aktuellt under hela året.

Knut Stiklestad

Repetition med Knut Stiklestad

Ett annat spännande samarbetsprojektet trion jobbat med ett flertal gånger  är tillsammans med den framstående norske sångaren Knut Stiklestad. En minnesvärd spelning i Norge gjordes  700 m in i norska berget i Folldal-gruvan! En fantastisk upplevelse på flera plan!

Den norske kompositören Knut Anders Vestad har bla arrangerat musikspeciellt  till TQ och Knut Stiklestad.