en

Trio Quinta har sedan 1990 skapat sig en unik plattform i södra norrlands kulturliv. Trion har hållit ihop alla de 30 åren och ständigt utvecklats, spelat i vitt skilda sammanhang och över hela landet, samarbetat med många artister och i olika genrer, men alltid behållit sin egen prägel och sitt eget sound.

TQ började som ”salongsband” och spelade snabbt in sig i jämtarnas hjärtan då de fyllde ett tomrum vad gäller den gamla schlager- och salongsmusiken från början av förra seklet. Trion brann dessutom för att lyfta fram kvinnliga kompositörer och har gjort stora konsertprojekt berikade med intressant berättande om kompositörer som Elfrida Andrée och Clara Schumann.

I och med ett samarbete med bandoneoisten Juanjo Passo  tog den argentinska tangon ett kliv rakt in i gruppens hjärta, och TQ har sedan dess förkovrat sig i tangons uttrycksfulla värld vilket lett till att tangodansare i Jämtland ofta fått levande musik att dansa till!

Den här ensemblen backar inte för utmaningar som att framgångsrikt agera live-orkester till stumfilm på Storsjöyran eller att lira rockn´roll med radiopratare, så förvänta er en spännande framtid med Trio Quinta!

” deras konsert är en feministisk kamp”

ÖP 21/7-17

ljuv musik och hisnande kvinnohistorier”

ÖP 7/7-17

” en passionerad eldig livsbejakande invigningskonsert i tangons tecken”

LT 2/7-15

”feministisk konsert om bibelns kvinnor”

ÖP 22/3-14

”Det bjöds på en kammarkonsert så explosiv och expressiv att man satt på helspänn”

”själen och hela kroppen är offer för en samlad trioattack där försvaret kapitulerar helt”

”…ett tangoprogram som är lika välspelat som känslofyllt”
NSD 21/9-12

”temperamentet gnistrade och tätheten var stor mellan instrumenten”

ÖP 1/2-10